EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: Luboš Svačina

10. 02. 2009

1 komentář

Hledáte byt? Najdete ho v mapě…

 


 

Na českém internetu existuje nepřeberné množství inzertních serverů s nabídkou nemovitostí. Mezi nejznámější patří např. sReality.cz, Reality.cz, Netrealit.cz, Hledámreality.cz, Hyperreality.cz a další. Všechny tyto servery nabízí nemovitosti různých realitních kanceláří na jednom místě. V tomto směru se inzertní server MAPMAP.CZ od své konkurence neliší. Co je však zajímavostí této aplikace, je propojení inzerce s mapovým serverem GoogleMaps. Uživatel aplikace získá díky tomuto nástroji také vizuální přehled o inzerovaných nemovitostech v cílové lokalitě

Vyhledávání

Vyhledávání na serveru Mapmap probíhá prostřednictvím vyhledávacího okénka, kam návštěvník zadá název lokality. Výsledkem hledání je seznam realit nabízených či poptávaných v daném místě a blízkém okolí. Takto můžete zadat buď pouze město („České Budějovice“), nebo můžete svůj dotaz více konkretizovat a zadat pouze vybranou ulici či části města sídliště/ulice/náměstí ("Branišovská, České Budějovice"). Specifikovat můžete také typ hledané nemovitosti ("pozemek"). Pokud chcete vyhledat všechny nemovitosti jedné realitní kanceláře, zadáte do uvozovek pouze její název.

Nemovitosti odpovídající zadaným parametrům se následně zobrazí jak v textové podobě (v liště nalevo), tak v podobě bodů na přiložené mapě. Mapa je interaktivní, to znamená, že zvolenou lokalitu si můžete libovolně přibližovat nebo oddalovat nebo se můžete po mapě plynule pohybovat. Inzeráty odpovídající dané lokalitě se budou průběžně aktualizovat.
 
Návštěvník má na výběr z tří variant zobrazení. Buď jako standardní mapový rastr s popisky, nebo jako satelitní snímek (bez popisků) anebo jako kombinaci obojího – hybridní zobrazení.

Obrázek 1: Hybridní zobrazení výsledku hledání "České Budějovice" 

Zdroj: MAPMAP.CZ

Filtrování

Seznam nalezených nemovitostí lze dále zúžit pomocí tzv. filtru. Ten slouží ke specifikaci typu nabídky (prodej, pronájem), typu nemovitosti (dům, byt, pozemek), ceny a stáří nabídky. Nástroje filtru jsou umístěny v menu nad mapou a parametry nabídky lze různě kombinovat. 

REKLAMA

Cenová sonda

Na serveru MAPMAP.CZ bezpochyby stojí za pozornost nástroj Cenová sonda, jenž je umístěn rovněž v menu nad mapou v nabídce "Informace&Nápověda". Kliknutím na zmíněnou volbu se vám zobrazí aktuální cenový přehled o vybrané lokalitě v Kč/m2 (min., max., průměrná cena a medián). Přičemž vypovídací schopnost cenové sondy samozřejmě závisí na hustotě nabídky v konkrétní oblasti.  

Obrázek 2: Cenová sonda v oblasti Českých Budějovic


Zdroj: MAPMAP.CZ

Vedle standardní webové prezentace MAPMAP.CZ, existuje také aplikace upravená pro iPhone a verze přímo umístěná na Google Mapy Česká republika.(http://mapy.google.cz). Zde si nemovitosti z MAPMAP.CZ zobrazíte pomocí menu "Procházejte oblíbené mapy" a výběrem nabídky "Přehled nemovitostí – MAPMAP.CZ".

Realitní vyhledávač MAPMAP.CZ kromě nabídky nemovitostí také neustále aktualizuje zpravodajství z oblasti nemovitostí, stavebnictví, ekonomiky a rozvoje realitního trhu. Server umožňuje také zasílání novinek prostřednictvím RSS-kanálu.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • mr greg

    29 ledna, 2011

    INSTANT stejný den ÚVĚR SE TEĎ!
    jste v nouzi na refinancování, peníze, nebo jste v dluzích, chcete vlastní vaše podnikání, ale nemáte dostatek kapitálu na startu, hledáte pro bezpečný a rychlý úvěr pak jsme tu, aby vám pomohl. vše, co potřebujete udělat, je obrátit se na právo věřitele, které vám pomohou dostat vaše rychlé a bezpečné půjčky na nízké úrokové sazby. Poznámka: můžete si úvěr ve stejný den po instalaci. pro více informací nás kontaktujte mailem wallsinvestment@gmail.com pak být jisti, že dostanete vaše bezpečí úvěr dodána do svého účtu,

    Odpovědět