EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: Monika Lukešová

01. 09. 2011

1 komentář

Hypotéky budou po prázdninách zase o něco výhodnější

 


 


Česká spořitelna: Hypotéka na montované domy

Česká spořitelna svou velkou novinku představila už v srpnu. Nově totiž nabízí hypoteční úvěry i na montované domy. Zájemci o takovou hypotéku banka uvolním až 90 % ceny díla ještě před tím, než se rozestavěný dům zapíše do katastru nemovitostí.

Klientům teď nabízíme novou Hypotéku České spořitelny, která jim vedle úrokového zvýhodnění a možnosti bez fakturového čerpání na výstavbu přinese i variabilní splácení, tedy možnost přerušení splácení a odkladu či změny splátek. Klient si tak může v průběhu splácení hypotéky sám určit výši splátky,“ říká Klára Pačesová z Tiskového centra České spořitelny.

ČSOB: Nižší sazby u hypoték

Od 5. září ČSOB snižuje úrokové sazby u tříleté fixace o 0,2 %, u pětileté o 0,11 %, u desetileté o 0,1 % a 15leté a delších fixací budou úrokové sazby od 4,59 %. ČSOB také začátkem září zavede novou akční nabídku pro 10leté fixace ve formě snížení úrokové sazby o 0,3 % s možností sjednat si mimořádnou splátku. Sazba tak bude 3,99 %.

Hypoteční banka: Poplatkové prázdniny pokračují

U Hypoteční banky stále probíhají poplatkové prázdniny pro hypotéky do 70%LTV  (bez poplatku) a zvýhodněný poplatek 4900 korun za zpracování u hypoték do 85% LTV. K tomu patří i úroková sazba, která je nižší o 0,5% pro ty úvěry, kde klient využije běžný účet u ČSOB a pojištění 2 ze 3 u ČSOB Pojišťovny.

Komerční banka: Hypotéky bez poplatku za zpracování

Hypoteční úvěr si u Komerční banky momentálně může pořídit s úrokovou sazbou 3,49 %. Nově také banka odpouští poplatky za zpracování hypotéky.

REKLAMA

Hypotéky na bydlení získají v Komerční bance bez poplatku za zpracování všichni klienti, kteří zvolí fixaci na 3 a více let, podají žádost o hypotéku do 30. září 2011 a podepíší smlouvu o hypotečním úvěru do 30. listopadu 2011,“ doplňuje Monika Klucová, tisková mluvčí Komerční banky.

LBBW: Akce na účelové hypotéky

LBBW si připravila speciální akční nabídku na všechny typy účelových hypoték. Patří sem například nákup nemovitosti pro vlastní bydlení, ale také financování pronájmu, rekreace, refinancování stávajících hypotečních úvěru nebo konsolidace úvěrů.

Do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti je úrok 3,59 % p.a. a nad 70% hypoteční úvěr je pak akční úrok stanoven na 3,89 % p.a. Tato nabídka platí pro fixace sazby na tři roky. Kromě standardních požadavků na bonitu si banka žádné další podmínky neklade.

Od března letošního roku se drží na své úrokové sazbě 2,9 % IQ plovoucí hypotéka od LBBW Bank. „Zdá se, že klienti tohoto stavu využívají. Z našeho výzkumu vyplynulo, že i když stále většina žadatelů o hypotéku upřednostňuje pevné měsíční splátky, celých 16 % respondentů uvedlo, že je ochotno jít do rizika měnící se měsíční splátky,“ komentovala výsledky výzkumu Martina Lambert, ředitelka marketingu a komunikace LBBW Bank.

REKLAMA

Poštovní spořitelna: mimořádná splátka hypotéky

Již v srpnu spustila Poštovní spořitelna novou službu mimořádné splátky hypotečního úvěru. "Tato služba dává klientovi možnost mimořádné splátky i během období fixace úrokové sazby. V praxi to znamená, že klient může po řádně splacených 12ti měsíčních splátkách hypotéky splatit bance až 10 % zbývající jistiny zcela bez sankce. Navíc klientům nabízíme zajímavou slevu z úrokové sazby v případě, že aktivně využívají Era osobní účet a pokud si k hypotéce sjednají pojištění nemovitosti nebo domácnosti," vysvětluje Denisa Salátková, tisková mluvčí Poštovní spořitelny.

UniCredit Bank: Variabilní sazba od 2,5 % p.a.

UniCredit Bank stále ponechává u hypotečního úvěru s názvem Převratná hypotéka variabilní sazbu od 2,5 % p.a. Mimořádná nabídka měla trvat jen do konce května, ale banka ji prodloužila zatím až do odvolání.

Volksbank CZ: Refinancování bez starostí

Volksbank CZ od 1. září připravila novou nabídku klientům, kteří k ní nově přicházejí v rámci refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření. Ode dneška tedy pro tyto klienty platí úroková sazba 3,69 % p.a. pro splatnost do 10 let a 3,99 % pro splatnost nad deset let.

V rámci akční nabídky, která je platná do konce měsíce, může žadatel získat refinancování úvěru až do 90 % tržní hodnoty nemovitosti, aniž by musel dokládat příjmy,“ představuje atraktivní nabídku Jiří Škrob, produktový manažer Volksbank CZ, a dodává: „Výhodná nabídka je dále podpořena nízkým zpracovatelským poplatkem, který činí 999 Kč. Stejné podmínky včetně úrokových sazeb nabízíme navíc i pro refinancování úvěru bez doložení příjmů.

Volksbank CZ také od září bude nabízet hypoteční úvěry až do 90 % hodnoty nemovitosti, refinancování bez doložení příjmu již po 18 měsících splácení za stejné sazby jako pro refinancování s doložením příjmů nebo konsolidaci stávající nevýhodné americké hypotéky či spotřebitelského úvěru americkou hypotékou i bez doložení příjmu s prodlouženou splatností na 25 let.

Raiffeisenbank své hypoteční novinky plánuje až na říjen, čeho se budou týkat, zatím prozrazovat nechce. Žádnou aktualizaci svého hypotečního portfolia prozatím neplánuje mBank, GE Money Bank ani Wüstenrot.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • SoikaMan

    6 září, 2011

    Možná by nebylo marné sepsat článek o prognózách všech expertů na hypoteční trh v počátku roku. Všichni do jednoho se shodli, že ú.s. už jsou na svém dně a od poloviny roku porostou. 😀

    Odpovědět