EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: Jiří Havelka

23. 03. 2008

0 komentářů

Na trh s hypotékami vstoupila Česká pojišťovna

 


 

Česká pojišťovna ve spolupráci s Hypoteční bankou a Raiffeisenbank začíná klientům nabízet vlastní řešení financování bydlení – Hypotéku České pojišťovny. 

"Nejedná se o pouhé klasické brokerské přeprodávání hypoték z nabídky partnerských bank. Nabídka představuje komplexní řešení pro klienty, vycházející z produktů našich partnerských bank, které byly upraveny pro potřeby České pojišťovny a současně doplněny o řadu finančních i nefinančních benefitů a specifický způsob vyřízení a zpracování úvěru, kdy se Česká pojišťovna výrazně sama podílí na zpracování a posouzení úvěru," prozradila na náš dotaz bližší podmínky spolupráce České pojišťovny s partnerskými bankami Dagmar Koutská z odboru komunikace. 

V poplatkové politice se Česká pojišťovna nebude lišit od svých partnerských bank, nicméně podle vyjádření Dagmar Koutské, bude pojišťovna uplatňovat individuální přístup ke klientovi v konstrukci a výpočtu úrokových sazeb. S investičním životním pojištěním Dynamik Plus získá pojištěný trvalou slevu ve výši 5 – 9 % v závislosti na výši pravidelně placeného pojistného. Pokud si žadatel o hypoteční úvěr sjedná některý z pojistných produktů na celou jeho výši úvěru, obdrží další slevu ze standardní úrokové sazby hypotéky.

„V oblasti pojištění nemovitosti jde o komplexní hypoteční balíček Pojištění v Kostce, který zahrnuje pojištění stavby, bytu, domácnosti, příp. i odpovědnosti, kde klient uspoří na pojistném v prvním roce 30% – 50 % v závislosti na délce zvolené fixace úrokové sazby úvěru a dalších až 6 % po celou dobu trvání pojištění,“ uvádí vrchní ředitel úseku řízení hypoték České pojišťovny Jiří Doubravský a doplňuje: "v základní ceně hypotečního pojistného balíčku v nejbližší době Česká pojišťovna nabídne i další novinku – home assistance. Asistence bude zahrnovat jak technickou pomoc, například při odstranění havarijního stavu v domácnosti nebo odemknutí zabouchnutých dveří, tak i právní poradenství, případně právní ochranu."

REKLAMA

Distribuci Hypotéky České pojišťovny bude zajišťovat obchodní síť České pojišťovny, která již má v každém z regionů několik desítek vyškolených hypotečních poradců. V průběhu roku 2008 by měla být Hypotéka ČP dostupná na většině obchodních míst České pojišťovny a zároveň Česká pojišťovna plánuje spolupráci s externími distribučními sítěmi.

Zdroj: Investujeme.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *