EUR 25.200

USD 23.143

REPO sazba ČNB 6.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.200

USD 23.143

Text: Jiří Havelka

01. 09. 2010

1 komentář

Partners bankám předpovídají podzimní „hypoteční žně“

 


 

Hypoteční banky podle poradenské společnosti Partners, která je jedním z největších zprostředkovatelů hypoték na českém trhu, plánují na letošní podzim nejen snižování úrokových sazeb, ale chtějí také více uvolnit pravidla pro poskytování úvěrů. „Jedná se především o zmírnění přísných pravidel při výpočtu bonity klienta, při dokládání faktur u výstavby nebo při refinancování. Změny pomohou k tomu, aby schvalovacím sítem bank prošlo více klientů a na podzim tak uvidíme poměrně silný nárůst objemu i počtu hypoték,“ říká Tomáš Prouza. 

Komerční banka podle Partners již nebude po svých klientech požadovat potvrzení o výši příjmu, pokud si nechají svou výplatu zasílat alespoň 6 měsíců na účet v KB. Komerční banka, ale i UniCredit Bank nově umožní čerpání hypotéky na výstavbu bez nutnosti dokládání faktur, a to pouze na základě zprávy o stavu výstavby či tzv. stavebních dohlídek. Do dnešního dne tuto variantu výstavby umožňovali v Raiffeisenbank, Hypoteční bance a České spořitelně.

„Pro ty, co si chtějí vzít hypotéku, budou následující dva měsíce tou správnou chvílí. Úrokové sazby úvěrů na bydlení některých bank, například Hypoteční banky nebo České spořitelny, poklesnou o více než procento. V průměru se sazby mohou snížit o 0,2 – 0,3 % ,“ uzavírá Tomáš Prouza.


Zdroj:
Tisková zpráva Partners

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Občan ČR-realista

    4 září, 2010

    Nesmysl a pouhé přání bank a nezávislých finančních poradců. Obyvatelé ČR v této nejisté době kupovat nemovitosti na hypotéky nebudou. 1. Bonitní klienti už bydlí. 2. Čeká nás další propouštění, snižování platů ve státním sektoru a následně i soukromém, 3. Zvýšení DPH a zdražování elektřiny, 4. Snižování cen nájmů, jež se v nejisté době s možností stěhování za prací jeví bezpečnější,5. Vysoká nezaměstnanost absolventů škol všech stupňů, 6.Více osobních i firemních bankrotů. Lidi budou max. refinancovat stávající úvěry. Min. příštích 5 let bude pro finančníky tragických. Banky budou také muset propouštět a nebo zvyšovat poplatky?

    Odpovědět