EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

10. 05. 2011

0 komentářů

Subjekty:
ČSOB

ČSOB hypotéka nabízí zvýhodněný úrok, možnost mimořádného splácení bez poplatků a odklad čerpání až o dva roky

 


 

ČSOB hypotéka klientům nově nabízí zvýhodněnou úrokovou sazbu 4,04 % p.a. a akční nabídku spočívající v možnosti mimořádné splátky bez poplatků. Ti, kteří chtějí stihnout současné podmínky odečtu zaplacených úroků ze základu daně, si mohou v ČSOB sjednat hypotéku už nyní, ale vyčerpat ji až během dvou let.

„Aktuální situace na trhu kombinuje ještě stávající daňovou úpravu, klesající ceny zejména nových nemovitostí a nízké úrokové sazby a představuje tak velkou příležitost pro všechny zájemce o vlastní bydlení,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail, SME a privátní banku. „Lidé, kteří odsouvali rozhodnutí o koupi nemovitosti na čas po odeznění ekonomické krize, mají nyní jedinečnou šanci pořídit si nový byt či dům za podmínek, které se velmi dlouho nemusí opakovat.“

Podle expertů ČSOB se v současnosti sešlo několik momentů, které hovoří pro pořízení vlastního bydlení. Jedním z hlavních faktorů jsou rekordně nízké úrokové sazby u hypoték, které jsou nyní na úrovni roku 2007. Dále se jedná o pokles cen u některých nemovitostí vlivem silné konkurence. Stávající výhodnost úvěrů na bydlení navíc ještě podtrhují plány na zvýšení DPH v dvouletém horizontu až na 17,5 %, které by mohlo v důsledku zdražit vlastní bydlení a očekávané snížení možnosti odpočtu úroků z daňového základu.

Skupina ČSOB je jedničkou na trhu s hypotékami. Celkový objem nesplacených jistin hypotečních úvěrů občanům ve 4Q 2010 dosáhl 481,1 mld. Kč, přičemž podíl skupiny představuje 28,4 %. Svým klientům ČSOB výrazně spoří čas vyřízením řady potřebných formalit zdarma přímo na pobočce (sjednání pojištění nemovitosti, výpis z katastru, ocenění dle cenové mapy). Ve své nabídce je ČSOB transparentní, klient není po příchodu na pobočku rozčarován z toho, jak moc se inzerovaná nabídka liší od skutečného stavu. „V ČSOB nevytváříme iluze zdánlivé výhodnosti. Proto nenabízíme sazby, na které pak většina žadatelů nedosáhne. Jednoznačně preferujeme a klientům doporučujeme fixní úrokové sazby. Nejen, že jsou obecně klienty preferovány, ale snažíme se také chovat odpovědně, aby se klientům v průběhu splácení nezvyšovaly měsíční splátky a klienti se tak nedostali do situace, že by nové zatížení nemuseli unést,“ dodává Ivana Bohatcová, manažerka segmentu Bydlení a úvěry ČSOB.

Nabídka úrokové sazby ve výši 4,04 % p.a. je vázána na splnění těchto podmínek:

REKLAMA

– LTV do 70 %

– tříletá fixace

– účet u ČSOB

– alespoň 2 ze 3 pojištění u ČSOB

ČSOB se rovněž rozhodla prodej hypotečních úvěrů podpořit marketingovou kampaní, jejíž tváří je známý rybář a dobrodruh Jakub Vágner. Kampaň bude využívat různých forem marketingové podpory (TV, rádio, tisková inzerce, bannery na webu, venkovní reklamní plochy) a potrvá od 9. května do 1. července. Během kampaně mohou noví klienti využít akční nabídky v podobě mimořádné splátky zdarma. Kampaň bude zaměřena na všechny druhy hypoték do 100 % zástavní hodnoty nemovitosti s výjimkou americké hypotéky. Paralelně s touto kampaní stále probíhá akce odpuštění poplatku za zpracování pro hypotéky do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.