30. 04. 2008

Subjekty:
Hypoteční banka

Investiční hypotéka – Spojení sil společností Hypoteční banka, Conseq Investment Management a Broker Consulting

Investiční hypotéka umožňuje zájemcům o řešení otázky svého bydlení optimalizovat své finanční toky a zároveň s bydlením řešit také téma dlouhodobých rezerv. V průběhu programu je z hypotečního úvěru splácen pouze úrok a jistina je splacena z hodnoty investičního portfolia, které je ve prospěch banky zastaveno. Cílem je, aby výnos z investice vygeneroval vysokou finanční rezervu, která klientovi po splacení úvěru zůstane, případně aby mu umožnil splatit úvěr za kratší než plánovanou dobu.

Investiční hypotéka rozšíří portfolio produktů společností nezávislých finančních poradců, s nimiž obě společnosti spolupracují. Vývoj produktu byl zahájen na objednávku společnosti Broker Consulting, a.s., která poskytuje nezávislé finanční konzultace. Společnost se také na přípravě tohoto produktu významně podílela.

Finanční konzultanti společnosti Broker Consulting, a.s., budou v kombinaci nazvané Hypoinvest využívat Inteligentní portfolio investičního programu Evropský penzijní plán Plus. Její zástupce ředitel pro komunikaci a PR Jan Lener k tomu říká: „O vývoj tohoto produktu, který posunuje hranice finančního trhu opět o kus blíže našim klientům, jsme usilovali dva roky. Jsme potěšeni, že převratný produkt poskytují dvě silné a spolehlivé finanční instituce. Předpokládáme, že objem zprostředkovaných úvěrů v této kombinaci bude mezi 10-20% celkového objemu úvěrů, poskytnutých našim klientům. To je mnohonásobně více, než dosavadní využití kombinace s nákladnějším investičním životním pojištěním.“

Tisková zpráva Conseq Investment Management

Vývoj Swiss Life Hypoindexu