EUR 25.265

USD 23.663

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.663

05. 09. 2008

0 komentářů

První nemovitost v portfoliu Conseq realitního otevřeného podílové fondu

 


 

Areál má atraktivní polohu mezi známou obchodní a komerční zónou Průhonice – Čestlice, průmyslovou zónou Říčany (Černokostelecká i oblast Jažlovice) a průmyslovou zónou Štěrboholy a Hostivař a je dobře dopravně dostupný. V nevelké vzdálenosti je jednak nájezd na Štěrboholskou radiálu, ale i na dálnici D1 Praha – Brno (Průhonice) v těsné blízkosti areálu je železniční stanice na trati  Praha – Benešov – České Budějovice.

V areálu je umístěno několik skladových hal o celkové skladové ploše cca 5000 m2 a administrativní budova s cca 350 m2 využitelné plochy. Obsazenost areálu je téměř 100%. Čistý výnos z nájemného (po odečtení nákladů na údržbu) dosahuje 8% pořizovací hodnoty investice.

Vlastníkem druhé poloviny logistického areálu je První realitní otevřený podílový fond kvalifikovaných investorů, který je rovněž obhospodařován Conseq investiční společností, a.s. Investice dle Jana Vedrala, předsedy investičního výboru Conseq investiční společnosti, a.s., perfektně zapadá do strategie Conseq realitního fondu, která se zaměřuje na středně velké projekty s výnosem nad 7% a potenciálem dalšího zhodnocení, který Vedral spatřuje jednak v možnosti zvýšit kapacitu areálu výstavbou nových skladových hal či možnosti změnit účel užívání nemovitosti.

Conseq realitní OPF dosud nashromáždil od podílníků zhruba 90 milionů Kč a od svého vzniku  (1/02/08) je zhodnotil o 2% (3,4% p.a.) investicemi na peněžním trhu. Investice do Uhříněveského logistického areálu, která v současnosti tvoří více než 40% portfolia fondu, pomůže dle Vedrala k naplňování cíle fondu přinášet podílníkům  zhodnocení ve výši 5-8% ročně.

Investiční výbor Conseq investiční společnosti v současnosti vyhodnocuje další projekty, přičemž příští investice by mohla být dle Vedrala realizována již do konce tohoto roku. „Se zainvestováním prostředků Conseq realitního fondu jsme zatím příliš nespěchali,“ říká Vedral. „Spíše než o rychlost nám jde o nalezení projektů splňujících naše kritéria na velikost, riziko a  výnos. Ještě v počátku roku bylo obtížné takovéto projekty nalézt. Tržní prostředí se ovšem od začátku roku mění. Zatímco ještě na konci loňského roku na českém trhu převládali kupující peroucí se o každý projekt, dnes je situace opačná, a vhodné projekty za rozumnou cenu se již začínají objevovat.“

REKLAMA

Společnost Conseq Investment Management, a.s., nabízí Conseq realitní fond od počátku roku 2008. Jedná se o  speciální fond nemovitostí určený k veřejné nabídce širokému spektru investorů zejména z řad fyzických osob, jehož podílové listy jsou nabízeny veřejnosti prostřednictvím nezávislých finančních poradců, s kterými Conseq IM spolupracuje (jejich seznam viz www.conseq.cz).

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.