EUR 25.030

USD 22.542

REPO sazba ČNB 4.5 %

Inflace 2.2 %

EUR 25.030

USD 22.542

11. 10. 2023

0 komentářů

Bezrealitky nově umožní sledovat cenu vlastněných nemovitostí měsíc po měsíci

 

Sledovat vývoj prodejní ceny svých nemovitostí v čase. Kontrolovat, jestli nepronajímám pod cenou. Anebo si na modelovém příkladu neexistujícího domu či bytu hlídat cenu svého vysněného bydlení. To umožní největší digitální realitní služba Bezrealitky, která přichází zdarma s novinkou nazvanou „Moje odhady“. Podle jejich představitelů má totiž správnou představu o hodnotě svého nemovitého majetku jen zlomek českých domácností.

Loading



 

Nová funkce pro zpracování dat využívá vlastní prediktivní model, který Bezrealitky vyvíjí a zpřesňují do roku 2019. Pracuje s komplexním profilem nemovitosti: tedy od lokality a stavebně technického stavu po nadstandardní výbavu. Na jeho základě pak odhadují její cenu. A to jak aktuální prodejní, tak v případě bytů i potenciální nájemní. Pokud klient bude chtít, hodnoty bude portál sledovat dlouhodobě a přehledně je vypisovat měsíc po měsíci do přehledného grafu.

Funkce je nově zdarma zpřístupněna všem klientům v jejich zákaznickém účtu. Zde mohou založit profil všem svým rezidenčním nemovitostem, které vlastní nebo si vytvořit modelové. Zároveň mohou využít profily nemovitostí z aktivních nebo v minulosti publikovaných inzerátů a na jedno kliknutí je do svého portfolia přiřadit také. V jednoduchém přehledu pak vidí kompletní aktuální hodnotu celého zadaného majetku a potenciální výnosy z pronájmu.

Podle Bezrealitky novinka poslouží především běžným domácnostem, které tak rychle získají informace o měnících se cenách svých bytů, domů, ale třeba také druhých domovů. Pro řadu z nich to bude důležité vodítko, jak se orientovat v dobách překotných změn na realitním trhu. A aby byla práce s cenami co nejjednodušší, je možné si ceny prohlížet nejen v profilu na Bezrealitky, ale také si je nechat zasílat v rámci pravidelných personalizovaných měsíčních newsletterů.

Zájemci o koupi nemovitosti zase mohou sledovat ceny svých vysněných nemovitostí a získat tak výrazně lepší povědomí o zcela konkrétních cenových hladinách na úrovni jednotlivých lokalit. Dlouhodobá znalost vývoje cen jim pak může pomoci při vyjednávání s majiteli, kvůli kterým jsou v současnosti Bezrealitky tak oblíbené.

REKLAMA

„Denně se setkáváme s tím, že lidé neznají pravou hodnotu svého bydlení. Ceny se na trhu mění tak překotně, že se v nich běžná domácnost nemá šanci vyznat. A tak se běžně stává, že zájemce o bydlení zbytečně propásne vhodnou příležitost pro prodej své nemovitosti nebo nechává ladem byt, přestože by si mohl pronájmem v klidu vydělávat na generální rekonstrukci,“ zmiňuje Hendrik Meyer, šéf EHS a Bezrealitky.cz. „A to bychom rádi změnili. Pro řadu lidí bude myslím ve výsledku poslem dobrých zpráv, až zjistí, jak jejich nemovitosti stouply v letech na hodnotě.“

Role Bezrealitky v době měnících se cenových map posiluje. Aktuálně měsíčně nabídnou přes 8500 nemovitostí k prodeji a skoro 10 tisíc k pronájmu. Již v minulosti reagovali na změny na trhu zprovozněním sekce „Akční nemovitosti“, kam řadí domy a byty, kterým byla zásadně snížena nabídková cena. Aktuálně zde nabízí skoro 3 000 nemovitostí.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.38 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%

5.51%

5.49%

5.42%

5.38%
Historie vývoje

 

 


Související články

Swiss Life Hypoindex září 2024: Pesimistické předpovědi se naplňují

Měřeno Swiss Life Hypoindexem zůstávají úrokové sazby hypoték stále vysoké. Jako čirá utopie se tak jeví předpovědi, že by se na konci letošního roku mohly pohybovat okolo čtyř procent. Za poslední čtyři měsíce klesla průměrná sazba jen o 0,19 procentního bodu. Těžko proto očekávat, že by se za následující čtyři měsíce snížila o 1,38 procentního […]

Text: Milan Vodička

Foto: Swiss Life Select

06. 09. 2024

Bytový dluh v Praze stále narůstá, stát na tom tratí miliardy

Nabídka nových bytů v Praze výrazně zaostává a ceny proto začaly opět růst. A to navzdory tomu, že počet bytů, které investoři v Praze plánují postavit, neustále roste. Podle Central Group jejich počet v metropoli dosahuje již téměř 145 tisíc. Kvůli dlouhodobě nefunkčnímu systému povolování nových staveb se je ale nedaří v dostatečném počtu uvádět na trh.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

05. 09. 2024

Komentář: Pozor na realitní šmejdy!

„Obracíme se na vás jako spolumajitele pozemku číslo XY. Jako přímý zájemce vám nabízíme odkoupení vašeho podílu na předmětné nemovitosti. Platíme ihned, veškeré náležitosti s prodejem a přepisem nemovitosti zařídíme za vás.“ Mail či dopis s podobným obsahem v poslední době přišel snad každému vlastníkovi nemovitosti a často nejen jednou.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

04. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *