EUR 25.030

USD 22.542

REPO sazba ČNB 4.5 %

Inflace 2.2 %

EUR 25.030

USD 22.542

23. 10. 2023

0 komentářů

Crestyl zkolaudoval 53 domů ve Vysokém Újezdu nedaleko Prahy a představil další etapu

 

Další z etap rodinného bydlení v obci Vysoký Újezd, která leží nedaleko metropole uprostřed přírody, může přivítat nové obyvatele. Developer Crestyl v létě dokončil kolaudaci 43 prostorných dvoupodlažních rodinných domů ve čtvrti U Kůlen a deseti moderních přízemních bungalovů s rozhlehlými zahradami ve čtvrti Na Horizontu. Stalo se tak o několik měsíců dříve, než bylo plánováno. Zároveň Crestyl představil další etapu, která na tu právě dokončenou plynule navazuje a již získala stavební povolení. Zahrnuje 33 rodinných domů ve čtvrti U Kůlen, jejichž výstavba by měla být zahájena na přelomu roku a potrvá přibližně dva roky.

Loading



 

 „Celý projekt připravujeme s ohledem na soukromí obyvatel a soulad s přírodou. Jednotlivé parcely jsou obklopeny zelení, místní široké komunikace jsou lemovány stromořadím a travnatým pásem. Navíc na území obce bylo vysazeno více než 1200 stromů. Přitom nezapomínáme ani na občanskou vybavenost a infrastrukturu, do které rovněž investujeme, což odlišuje tuto lokalitu od jiných. V námi vybudovaných prostorách je například prodejna potravin, lahůdky, nebo vyhlášená italská restaurace a fitness, investovali jsme i do revitalizace návsi nebo věnovali obci pozemek pro mateřskou školu a podpořili její výstavbu,“ říká Viktor Peška, obchodní ředitel společnosti Crestyl. „Vše se odráží v zájmu o bydlení v této lokalitě, naprostá většina nyní zkolaudovaných domů je již prodaná,“ dodává.

Nyní dokončená etapa zahrnuje 43 rodinných domů ve čtvrti U Kůlen s dispozicí 5+kk (178 m²). Součástí dokončené etapy jsou ale i moderní přízemní domy umístěné v krásné lokalitě Na Horizontu v klidné jihovýchodní části obce. Deset bungalovů o dispozicí 4+kk tvoří společné hnízdo s rozlehlými zahradami orientovanými k sobě a vytváří tak idylický přírodní ostrov.

Nově představená etapa zahrnuje dokončení čtvrti U Kůlen, která leží na jižním svahu obce Vysoký Újezd a poskytuje tak záruku klidu a prosluněných dní. Celkem 33 dvoupodlažních rodinných domů, s rovnou nebo šikmou střechu plně navazuje na dosavadní výstavbu v této lokalitě. Domy s dispozicí 5+kk a plochou 165 m2 nabízí velkou zahradu, garáž a až tři koupelny a jsou vybaveny tepelným čerpadlem. V současné době probíhá výběr generálního dodavatele stavby, její zahájení se tak předpokládá na přelomu roku. Dokončení je naplánováno na začátek roku 2026. Přímo ve čtvrti U Kůlen je pak otevřen i vzorový dům.

Rezidenční projekt Vysoký Újezd citlivě navazuje na původní vesnici stejného jména a je ideálním bydlením pro všechny, kdo hledají klidný styl života na dosah Prahy a veškerých služeb. Crestyl zde již vybudoval kompletně zasíťované parcely pro stavbu rodinných domů, samostatné rodinné domy, ale i řadové rodinné domy a nízkopodlažní bytové domy s byty umístěné přímo v centru obce. Vznikly zde i komerční jednotky pro obchody a služby. V sousedství je navíc zámecká zahrada a ve zrekonstruovaném zámku bude otevřen butikový hotel se všemi souvisejícími službami.

Celý rezidenční projekt Vysoký Újezd spojuje klid venkova a blízkost hlavního města. Nachází se v malebné lokalitě uprostřed křivoklátských a brdských lesů v sousedství prestižního golfového hřiště Albatross. Přilehlé zelené lesy přímo vybízí k dlouhým večerním procházkám nebo rannímu běhu. Rodiny s dětmi ocení nejen velká prostranství a zahrady, ale i dětské hřiště.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.38 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%

5.51%

5.49%

5.42%

5.38%
Historie vývoje

 

 


Související články

Swiss Life Hypoindex září 2024: Pesimistické předpovědi se naplňují

Měřeno Swiss Life Hypoindexem zůstávají úrokové sazby hypoték stále vysoké. Jako čirá utopie se tak jeví předpovědi, že by se na konci letošního roku mohly pohybovat okolo čtyř procent. Za poslední čtyři měsíce klesla průměrná sazba jen o 0,19 procentního bodu. Těžko proto očekávat, že by se za následující čtyři měsíce snížila o 1,38 procentního […]

Text: Milan Vodička

Foto: Swiss Life Select

06. 09. 2024

Bytový dluh v Praze stále narůstá, stát na tom tratí miliardy

Nabídka nových bytů v Praze výrazně zaostává a ceny proto začaly opět růst. A to navzdory tomu, že počet bytů, které investoři v Praze plánují postavit, neustále roste. Podle Central Group jejich počet v metropoli dosahuje již téměř 145 tisíc. Kvůli dlouhodobě nefunkčnímu systému povolování nových staveb se je ale nedaří v dostatečném počtu uvádět na trh.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

05. 09. 2024

Komentář: Pozor na realitní šmejdy!

„Obracíme se na vás jako spolumajitele pozemku číslo XY. Jako přímý zájemce vám nabízíme odkoupení vašeho podílu na předmětné nemovitosti. Platíme ihned, veškeré náležitosti s prodejem a přepisem nemovitosti zařídíme za vás.“ Mail či dopis s podobným obsahem v poslední době přišel snad každému vlastníkovi nemovitosti a často nejen jednou.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

04. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *