EUR 25.135

USD 22.590

REPO sazba ČNB 4.5 %

Inflace 2.2 %

EUR 25.135

USD 22.590

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

23. 07. 2024

0 komentářů

Uvažujete o druhém domově? Ve světě dominují Francouzská riviéra, Monaco nebo Aspen

 

Podle reportu Savills Prime Residential Index: World Second Home Locations je Francouzská riviéra (Côte d’Azur) nejvyhledávanějším světovým místem pro druhé bydlení. Následuje Monako, lyžařské středisko Aspen, Toskánsko a TOP 5 uzavírá Mallorca.

Loading



 

„V rámci reportu jsme analyzovali 60 destinací po celém světě na základě pěti kategorií: cena prémiových rezidencí, možnosti volnočasových aktivit a lifestylu, kvalita hotelů a gastronomických služeb, možnosti dopravy a celosvětový dosah. Stejně tak jako při výběru primárního bydlení platí při výběru destinace pro druhé bydlení zásada „lokalita, lokalita, lokalita“,“ říká Lucie Hanuš, marketingová manažerka v Savills.

Francouzská riviéra (Côte d’Azur), která je v čele žebříčku, nabízí přírodní scenérie, rozmanitou nabídku špičkového životního stylu, každoroční mezinárodní akce, od sportovních turnajů po filmové festivaly, doplněné širokou nabídkou nemovitostí. Na druhém místě se umístilo Monako, které má nejvyšší ceny prémiových nemovitostí na světě.  Jeho dobrá dopravní dostupnost a snadný přistup přes letiště v Nice, spolu s kalendářem plným společenských a sportovních akcí od každoročního galavečera až po Formuli 1 podporují jeho přední umístění.

Na třetím místě je Aspen, nejvýše hodnocená lyžařská destinace v indexu a jedna z nejvyhledávanějších destinací pro druhé bydlení ve Spojených státech. Na čtvrtém místě je středoitalský region Toskánsko, kde jsou ceny prémiových nemovitostí relativně nízké, a pátý je baleárský ostrov Mallorca.

Nejvýše umístěnou lokalitou ve Spojeném království je na sedmém místě Cotswolds, oblast výjimečné přírodní krásy, která rovněž těží z široké škály atrakcí a snadné dostupnosti do Londýna.

Nejdražší a rychleji rostoucí destinace bývají prostorově omezené nebo mají nastavené limity v počtu nemovitostí, které lze postavit. Vynikají zejména lyžařské lokality, jejichž průměrný růst cen v období od června 2022 do června 2023 činí 15 %.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.38 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%

5.51%

5.49%

5.42%

5.38%
Historie vývoje

 

 


Související články

Najmout stavební firmu je stále dražší, příliš neušetříte ani na stavebním materiálu

Nechat si postavit rodinný dům, garáž nebo chatu je rok od roku dražší a tento trend se ne a ne změnit. Jakékoliv odklady zahájení stavby se i drobnému investorovi prodraží až o stovky tisíc korun. Stavitel příliš neušetří ani na stavebním materiálu, jeho ceny se totiž v polovině léta snížily jen neznatelně o 0,1 procenta. Mnohé […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

09. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *