EUR 25.085

USD 22.483

REPO sazba ČNB 4.5 %

Inflace 2.2 %

EUR 25.085

USD 22.483

Moneta snižuje úrokové sazby hypoték. Začínají na 3,99 %

 

Zájemci o hypotéku mohou od Monety získat úrokovou sazbu od 3,99 procenta. Hypotéka s touto výhodnou sazbou je určena jak pro nákup nemovitostí, tak pro refinancování stávajících hypoték. Nízká sazba se vztahuje na pětileté fixace a rovněž předpokládá, že klient využije možnost pojištění schopnosti splácet. Je relevantní pro financování rezidenčních nemovitostí do 55 procent jejich hodnoty.

Loading



 

 „Přicházíme s mimořádně výhodnou nabídkou, abychom v konkurenčním prostředí ukázali na ty banky, které zdražují nebo drží úrokové sazby v nesouladu s celkovým poklesem sazeb na trhu. V měsíci červnu bylo podle serveru ČBA Hypomonitor poskytnuto 24,2 miliardy Kč hypoték s průměrnou sazbou 5,06 procenta. MONETA je bankou výhodných nabídek, a to nejen slovy, ale také činy,“ říká Tomáš Spurný, generální ředitel a předseda představenstva MONETA Money Bank.

MONETA snižuje úrokové míry na hypotékách napříč fixačním spektrem o 45 bodů. Zde bychom chtěli upozornit na sazby s pětiletou, sedmiletou a desetiletou fixací, které se nyní pohybují v rozmezí od 3,99 do 4,29 procent. Dále bychom chtěli upozornit, že pokud klienta tyto sazby zaujmou, je možné hypotéku sjednat jak na pobočkách Monety, tak prostřednictvím portálu Hypoteka.cz. V tomto smyslu více než jedna třetina našich žadatelů využívá tento portál pro refinancování stávající nebo nákup nové nemovitosti.

Naše výhodné sazby předpokládají nákup pojištění schopnosti splácet. Toto pojištění chrání majitele nemovitosti před nenadálými událostmi, jako jsou například ztráta zaměstnání, onemocnění, vážné zranění nebo dokonce úmrtí. Pojištění kryje splátky hypotéky po dobu několika měsíců nebo po dobu trvání takové situace, případně úvěr splatí v případě úmrtí. Kromě pojištění schopnosti splácet banka také doporučuje klientům sjednání životního pojištění. V případě, že klient takovým produktem není osloven, úroková míra se zvýší o 20 bodů, nicméně zůstává velmi atraktivní v kontextu konkurenčních nabídek. Zájemci o hypotéku mohou využít hypoteční kalkulačku. Tento nástroj také transparentně zobrazí publikované konkurenční nabídky.

MONETA vystavuje pro schválené žadatele takzvaný hypoteční certifikát. Tento certifikát lze využít při nákupu nemovitosti jako doklad o zdrojích financování a má platnost 30 dnů. Z perspektivy cenové nabídky nejsou s hypotékou od Monety spojeny žádné další náklady, vyjma poplatku za odhad hodnoty nemovitosti, který je účtován žadateli ve výši 3 000 korun. V průměru vyřízení žádosti o hypotéku trvá méně než jeden týden od dodání veškerých podkladů, které banka vyžaduje.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.38 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%

5.51%

5.49%

5.42%

5.38%
Historie vývoje

 

 


Související články

zamrzly úrokové sazby

Proč na českém hypotečním trhu zamrzly úrokové sazby

Stala se taková zvláštní věc. Na začátku roku začínala ČNB snižovat poměrně vysoké úrokové sazby. A všeobecně se čekalo, že hypoteční sazby budou následovat. To se ale nestalo, i když ještě v lednu banky snižovaly, tak pak víceméně zafixovaly pozice. Které upravují pouze kosmeticky. 

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

18. 09. 2024

Banky prodávají hypotéky jak na běžícím pásu. Tak proč by zlevňovaly?

Oproti červenci se hypoteční aktivita zvýšila o třetinu. Meziročně se objem poskytnutých hypoték zvýšil o 130 %. Srpnový objem poskytnutých hypoték (32,4 miliardy Kč) byl tak nejsilnější v letošním roce a zároveň nejsilnější od ledna roku 2022. Pokračuje oživování hypotečního trhu, vyplývá z aktuálních dat ČBA Hypomonitoru.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 09. 2024

Najmout stavební firmu je stále dražší, příliš neušetříte ani na stavebním materiálu

Nechat si postavit rodinný dům, garáž nebo chatu je rok od roku dražší a tento trend se ne a ne změnit. Jakékoliv odklady zahájení stavby se i drobnému investorovi prodraží až o stovky tisíc korun. Stavitel příliš neušetří ani na stavebním materiálu, jeho ceny se totiž v polovině léta snížily jen neznatelně o 0,1 procenta. Mnohé […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

09. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *