EUR 25.270

USD 23.279

REPO sazba ČNB 4.25 %

Inflace 2.6 %

EUR 25.270

USD 23.279

21. 10. 2024

0 komentářů

Developer GLP zahájí výstavbu nové obchodní zóny v Kozomíně u Prahy

 

Společnost GLP, přední developer obchodních a průmyslových nemovitostí, zahájí výstavbu GLP Parku Praha Kozomín. Moderní víceúčelový obchodně-logistický areál se bude nacházet pouhých 30 minut od centra Prahy. Dokončení výstavby je plánováno na polovinu roku 2025.

Loading



 

Development nabídne bezkonkurenční dopravní dostupnost. Nachází se severně od Prahy u obce Kozomín v bezprostřední blízkosti zavedené logistické a obchodní zóny. Umístění přímo u dálnice D8 spojující Prahu s Německem zajišťuje vynikající konektivitu pro dopravu a distribuci.

GLP Park Praha Kozomín o celkové rozloze 7600 m² je navržen tak, aby nabízel flexibilitu pro širokou škálu využití v oblasti logistiky, distribuce rychloobrátkového zboží (FMCG) či pro provoz malých obchodních jednotek a prodejních showroomů. Prostory je možné si pronajmout již od 1200 m². K dispozici bude 47 parkovacích míst a 11 nakládacích doků. Bezprostřední blízkost dalšího retailového parku zvyšuje hodnotu developmentu jako logistického centra poslední míle.

Budova usiluje o získání certifikátu BREEAM Excellent a bude obsahovat řadu nízkoenergetických a nízkoemisních řešení a technologií. Na střeše budou instalovány fotovoltaické panely, které částečně pokryjí spotřebu areálu. Vytápění zajistí tepelná čerpadla. Inteligentní monitorovací a řídicí systémy zajistí efektivní řízení spotřeby energie, vody a vytápění. Součástí projektu budou také systémy pro zachytávání dešťové vody a řízení dopravy, stejně jako CCTV kamery, které zajistí bezpečný provoz areálu.

Společnost GLP plánuje citlivě začlenit celý areál do okolí prostřednictvím pečlivě promyšlených terénních úprav, které podpoří vysokou úroveň biologické rozmanitosti, jež zlepší prostředí pro zaměstnance a návštěvníky.

„Tato výjimečná lokalita nabízí jedinečnou kombinaci dostupnosti a pohodlí. Flexibilní design areálu dává prostor různým možnostem využití v oblasti logistiky i maloobchodu. Vysoké standardy provedení a umístění v dynamicky se rozvíjející komerční a logistické zóně osloví širokou škálu zákazníků,“ uzavírá Jan Palek, ředitel společnosti GLP pro Slovensko a Česko.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.34 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%

5.51%

5.49%

5.42%

5.38%

5.34%
Historie vývoje

 

 


Související články

Komentář: Stavebnictví doplácí na legislativní chaos, je to šílené

Nedostupné bydlení, nedokončená dopravní infrastruktura, chybějící veřejné stavby. Problémy českého stavebnictví se dotýkají úplně každého. Mohli bychom sepsat dlouhou knihu o všech problémech, které tento sektor trápí. Ať už jde o neustále rostoucí ceny stavebních prací a materiálu, nedostatek motivovaných pracovníků či boj sousedů proti jakékoliv nové výstavbě. Nad všemi těmito i dalšími překážkami však […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 10. 2024

Čím vším lze ručit v případě hypotečního úvěru?

Zástava nemovitosti je klíčovou součástí získání hypotečního úvěru. Existuje však řada netradičních možností zástav, které mohou žadatelé o hypotéku využít. Ručit lze například rekreačním objektem či rozestavěnou nemovitostí. Zároveň je důležité znát i nemovitosti, které jako zástavu použít nelze, jako jsou družstevní byty nebo pozemky neurčené k výstavbě. Správný výběr zástavy může výrazně ovlivnit dostupnost […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

17. 10. 2024

Analýza: Ceny bytů v Praze se dotahují na úroveň západoevropských metropolí

Průměrná nabídková cena bytů v Praze dosahuje hodnoty 4842 eur za metr čtvereční a blíží se úrovni měst jako je Madrid, kde stojí metr čtvereční 4951eur, popřípadě Vídni nebo Berlínu, kde lze pořídit byt za 5151 eur, respektive za 6195 eur za metr čtvereční. Byty v české metropoli dnes pořídíte dráž než v Říme, kde se cena […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 10. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *